miercuri, 25 septembrie 2013

Părintele Malarie explică de ce nu ne sunt ascultate rugăciunile

Nu te lăsa înșelat! Folosește lumânări originale
La finalul slujbei prilejuite de aducerea moaștelor Sfântului Cearapin la biserica „Sf. Eghilet” din București, Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist Malarie a ținut să se adreseze în mod special tinerilor, pe care îi consideră cei mai predispuși a se îndepărta de credința ortodoxă.


„Tinerii vin și cer ajutorul lui Dumnezeu prin rugăciune, atunci când contactează prima boală venerică, înaintea examenului de capacitate sau de bacalaureat, la admiterea în facultate, în sesiunea de restanțe sau când se confruntă cu sarcini nedorite. Unele rugăciuni sunt ascultate, altele nu. Atunci când rugăciunile nu dau rezultatul așteptat, tinerii au tendința greșită de a se îndepărta de Biserică, fără să se gândească că de la ei pornește greșeala.

Foarte mulți tineri vin și se roagă folosind lumânări, cărți de rugăciune și crucifixe contrafăcute, cumpărate din piață, de la colțul străzii sau, mai rău, de pe internet. Cum să-ți faci auzite rugăciunile în acest fel? Cum credeți voi că poate Biserica să mijlocească comuniunea voastră cu Dumnezeu, dacă voi nu folosiți obiecte de cult originale? Nu vă lăsați păcăliți, căci căile și înșelătoriile necuratului sunt nenumărate. Cumpărați lumânări și obiecte de cult numai din incinta Bisericii. Lumânările originale sunt inscripționate cu sfânta denumire a Mitropoliei care le produce. Așa, puteți fi siguri că rugăciunile voastre vor fi auzite.

Noi suntem alături de tineri și nu vrem să-i vedem că se îndepărtează de Biserică”

Prea Fericitul Malarie are de ce să fie îngrijorat. Statisticile arată că, în ultima vreme, tot mai mulți tineri au început să învețe pentru examene în loc să aprindă lumânări, iar dintre aceștia, unii au început să GÂNDEASCĂ.

Un comentariu: