sâmbătă, 17 august 2013

Băsescu, nemulțumit de simulatorul de navigație al CERONAV

Băsescu la examenul pe simulator
Băsescu la examenul de reînnoire a brevetului
Traian Băsescu a susținut vineri, la Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale din Constanța, testarea pentru reconfirmarea brevetului de căpitan de navă. Băsescu a fost testat pe simulatorul de navigație al centrului, proba practică constând în scoaterea din portul Rotterdam a unui vas lung de 260 de metri.


Bătrânul lup de mare a efectuat manevrele cu calm și stăpânire de sine și a scos vaporul din port, cu aceeași nonșalanță cu care ne-a vândut la FMI. Când examinatorii se pregăteau să-l felicite, au observat că președintele privea derutat comenzile simulatorului de navigație, bombănind printre dinți înjurături tradiționale marinărești.

Membrii comisiei l-au întrebat care e problema, Băsescu le-a răspuns supărat: „De scos nava din port am scos-o, dar nu văd nici un buton care s-o facă să dispară. Deja am arvunit-o unui centru de colectare fier vechi din Istambul și nu pot să mă fac de râs față de băieții ăia. De ce n-ați luat un simulator de generație mai nouă, care să poată face navele să dispară?

Președintele comisiei de examinare, căpitanul Ilie Daniel, a desfăcut rapid o sticlă de whisky și i-a explicat cu tact președintelui, timp de câteva pahare, că vasul din simulator e virtual și nu-l poți vinde la fier vechi, încă înainte de a-l scoate din port.

Calmat de paharele cu whisky și cu brevetul reînnoit,  Traian Băsescu a părăsit gânditor sediul CERONAV. La plecare, a fost auzit când îi spunea, cu regret în glas, unui SPP-ist: „Bă, măcar simulatorul să-l fi vândut...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu