vineri, 12 iulie 2013

Experții avertizează: România va fi ținta unui val de atentate cu bombe

Costumul special păstrează materia primă pentru parizer în interior
Expertiza psihiatrică la care a fost supus Oliver Stan, bărbatul care a încercat luni dimineață să detoneze o bombă într-un anfiteatru al Universității din Iași, arată fără putință de tăgadă că atentatorul este victima unor sugestii negative repetate, aplicate în copilărie.

Atunci când o persoană, cu o autoritate și o credibilitate precum cea a unui părinte, îți repetă toată copilăria că ești prost de bubui, creierul ia sugestia ca atare și ajungi să crezi, fie că ești prost, fie că trebuie să bubui” explică Dr. Bubu Petrașu, șeful comisiei de expertiză psihiatrică.

Acestă explicație a rezoluției infracționale a atentatorului, iată, extrem de pertinentă și de plauzibilă, ne duce cu gândul la o ipoteză halucinantă: la câte pocnitori se cred bombe sexy în România, în următorii ani vor fi mii de atentate, iar consecințele sunt greu de imaginat.

Am încercat să obținem un punct de vedere al SRI, autoritatea supremă în materie de antiterorism în România, cu privire la această amenințare iminentă la adresa siguranței naționale, însă toate cadrele contactate prezentau un retard psihic evident și un vocabular redus sub 50 de cuvinte și expresii simple („Nu cunosc, vă rog, circulați”, „Obiectiv”, „Am consemn particular”, „Pisica cu coada dreaptă e teleghidată prin telecomandă”, „Nu fotografia în gâții mă-tii”, „Aha, ești testare?”)

Ceea ce nu înțelege SRI-ul a fost prevestit de Osama bin Laden, acest vizionar al terorismului, încă din 2011. Cu câteva luni înainte de a fi ucis, Osama i-a destăinuit unui locotenent de-al său că bomba viitorului va fi venerică, sau nu va fi deloc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu