miercuri, 10 iulie 2013

Dezvăluiri ȘOC în scandalul corupției din MAI: un procuror DNA rupe tăcerea

Dezvăluiri ȘOC în scandalul corupției din MAI: un procuror DNA vorbeste

Domnul Fierbântu Vasile, procuror în cadrul DNA, și-a depus azi demisia și a declarat în exclusivitate pentru site-ul nostru „Știri Onirice” care au fost motivele gestului său:

„M-am săturat până peste cap, emigrez în Australia. Îmi voi stabili reședința lângă Muntele lui Venus, la câțiva kilometri de Sydney. Când am acceptat să lucrez ca procuror în cadrul DNA, mă așteptam să instrumentez cazuri de mită adevărată, zecile de mii de euro care se scurg din lumea interlopă, de la industria prostituției și a traficului de droguri, către politicieni, judecători, procurori și mari șefi corupți din Poliție. Când colo, am ajuns să număr sticle de whisky și kilograme de pește.

Nu mai pot. Vine canicula și nu vreau să ajung să fac dosare penale agenților de poliție care primesc de la buticari apă minerală, pentru că șefii lor nu sunt în stare să le-o asigure.

Presa are dreptate, în MAI, corupția este generalizată, și se învață încă de la terminarea școlilor de agenți, însă acest lucru se datorează faptului că toată lumea s-a obișnuit ca MAI să se autofinanțeze. Tinerii polițiști învață că mașinile poliției funcționează cu benzină sau motorină, că trebuie să le mai schimbi și tu un bec, o bucșă, un pivot...când plătești toate astea din salariu, începi să te gândești că trebuie să-ți scoți de undeva pârleala.

Să vă mai spun ceva. MAI nu e deloc o instituție ecologică, e un minister care consumă enorm de multă hârtie, iar asta e una dintre cauzele corupției din acest minister, pe care presa nu o vede. Bunăoară, la începutul acestui an, am instrumentat un caz în care numita Gina Wild, contabil șef al unei unități de jandarmi, a pretins și a primit, prin intermediul comandanților de subunități, mai multe topuri de hârtie pentru eliberarea fișelor fiscale, documente fără de care e foarte greu să contractezi credite bancare. Din acest punct de vedere, subofițerii jandarmi au viața cea mai grea, pentru că nu prea au de la cine să ia șpagă, așa că suportă din propriul buzunar costurile hârtiei și al sticlelor de whisky.”

Care e treaba cu sticlele de whisky, domnule procuror?

„Sticlele de whisky se primesc de către șefii de formațiuni sau subunități, apoi sunt împărțite mai sus, cadrelor din birourile sau serviciile care au atribuții de control. Aștia beau cam 10%, iar restul îl trimit mai departe șefilor și mai mari. Având în vedere structura piramidală a ministerului și faptul că Stroe are doar un singur ficat, nu trebuie să vă mirați că Președintele nu se va lăsa niciodată de băutură...

Sticlele de whisky au pitorescul lor, însă nu trebuie să vă acapareze atenția. În MAI, spaga îmbracă foarte multe forme: lavabilă pentru văruit birourile, elemente de mobilier, aparate de aer condiționat, frigidere, dozatoare de apă, țigări confecționate artizanal”

Totuși, care e motivul demisiei dumneavoastră?

Neputința. Analizați, spre exemplu, banii din care se susțin campaniile electorale, proveniți din heroină, cămătărie, prostituție, evaziune etc. Cei care învârt acești bani sunt intangibili, iar eu trebuie să vânez topuri de hârtie într-un minister care e nevoit să funcționeze pe spinarea angajaților.”

Din ce veți trăi în Australia?

„Voi scrie o carte, pe care o voi dărui în manuscris unor persoane din România. Aceste persoane îmi vor mulțumi că n-am publicat-o...”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu